USA Học sinh Cali có thể trở lại trường vào cuối tháng 3 - VietBF
 
 
 
News Library Technology Giải Trí Portals Tin Sốt Home

HOME

NEWS 24h

ZONE 1

ZONE 2

Phim Bộ

Phim Lẻ

Ca Nhạc

Go Back   VietBF > Breaking News | Tin Nóng > Breaking News | Tin Sốt


Số bài trả lời (Reply's) : 2   -   Số người đă xem (Viewers) : 590
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old  United States Of Americ Icon Học sinh Cali có thể trở lại trường vào cuối tháng 3
Click image for larger version

Name:	6A844087-2B79-4A2C-9495-95D1B91582CE.jpeg
Views:	0
Size:	132.4 KB
ID:	1748842  
Thỏa thuận để đưa trẻ em California trở lại lớp học. Hầu hết các lớp học ở trường công đă không được tổ chức trực tiếp kể từ tháng 3 năm ngoái v́ virus coronavirus.

Ngày 1 tháng 3 năm 2021, 2:24 CH EST / Nguồn: Associated Press

SACRAMENTO, California - Các trường công của California có thể thu được 6,6 tỷ đô la từ Cơ quan lập pháp nếu họ quay lại giảng dạy trực tiếp vào cuối tháng 3, theo một thỏa thuận mới được công bố hôm thứ Hai giữa Thống đốc Gavin Newsom và các nhà lănh đạo lập pháp của bang.

California, tiểu bang đông dân nhất, có 1.037 trường học công, hơn 6,1 triệu học sinh và khoảng 319,000 giáo viên.


Hầu hết các lớp học ở trường công đă không được tổ chức trực tiếp kể từ tháng 3 năm ngoái v́ virus coronavirus. Nhiều trường học đă phải vật lộn để đạt được thỏa thuận với công đoàn giáo viên về cách tốt nhất để đưa học sinh và giáo viên trở lại lớp học.

Newsom, người có thể phải đối mặt với một cuộc bầu cử vào cuối năm nay đă mâu thuẫn với các nhà lănh đạo lập pháp về phương án để khuyến khích các trường đưa học sinh trở lại lớp học. California không thể ra lệnh cho các trường quay lại giảng dạy trực tiếp, nhưng các quan chức tiểu bang có thể cung cấp rất nhiều tiền cho những trường làm như vậy.


Thỏa thuận dành ra 6,6 tỷ đô la cho các trường học trở lại giảng dạy trực tiếp tùy chọn trước ngày 31 tháng 3. Dự luật là thỏa thuận giữa Newsom, Chủ tịch Thượng viện Tempore Toni Atkins và Chủ tịch Quốc hội Anthony Rendon, tất cả các đảng viên Đảng Dân chủ. Thoả thuận đă được xác nhận bởi văn pḥng của Atkins. Văn pḥng của Newsom đă lên lịch thông báo chính thức vào cuối buổi sáng thứ Hai.

Các chi tiết của kế hoạch rất phức tạp và đă được xác nhận bởi hai quan chức có thông tin về kế hoạch, những người đă nói với điều kiện giấu tên v́ họ không được phép nói về nó một cách công khai.


Các quận của California được chia thành các cấp mức độ lây nhiễm coronavirus khác nhau, với mỗi cấp có các quy định cụ thể về cách các doanh nghiệp và các không gian công cộng khác có thể hoạt động trong thời kỳ đại dịch.

Các quan chức cho biết, để đủ điều kiện nhận khoản tiền mới này, các trường học ở các khu vực thuộc cấp độ hạn chế nhất - được gọi là cấp màu tím - phải quay trở lại giảng dạy trực tiếp ít nhất là cấp hai tiểu học.

Các quan chức cho biết, các trường học cũng phải giảng dạy trực tiếp cho các nhóm học sinh đặc biệt ở tất cả các lớp, bao gồm người tàn tật, thanh thiếu niên nuôi dưỡng, người vô gia cư, người học tiếng Anh, học sinh không được tiếp cận với công nghệ và học sinh có nguy cơ bị lạm dụng và bỏ rơi.

Các trường học khu ở cấp đỏ, phải trở lại giảng dạy trực tiếp cho tất cả các lớp tiểu học, cộng với ít nhất một lớp ở cấp trung học cơ sở và trung học phổ thông, các quan chức cho biết.


Các quan chức cho biết, số tiền này sẽ được phân phối thông qua phương thức tài trợ thông thường, cung cấp cho các học khu địa phương bằng tiền của chính phủ, điều này sẽ đảm bảo nhiều tiền hơn cho các trường học phục vụ chủ yếu là học sinh có thu nhập thấp. Ngoài ra, các quan chức cho biết các trường học sẽ nhận thêm $ 1,000 cho mỗi học sinh vô gia cư mà họ có.

Các quan chức cho biết, để nhận được tiền, các trường phải đáp ứng các yêu cầu trước ngày 31 tháng 3. Các quan chức cho biết, bắt đầu từ ngày 1 tháng 4, cứ mỗi ngày học tại các trường không đáp ứng được yêu cầu, số tiền mà họ đủ điều kiện nhận sẽ giảm đi 1%.


Các quan chức cho biết: Dự luật sẽ không yêu cầu tất cả học sinh và giáo viên phải tiêm pḥng trước khi quay lại lớp học và cũng không yêu cầu các trường phải có sự chấp thuận của công đoàn giáo viên trước khi quay trở lại.

Các quan chức cho biết việc kiểm tra là bắt buộc đối với các trường thuộc cấp màu tím. Nhưng các trường đă mở cửa trở lại hoặc có kế hoạch mở cửa trở lại vào tháng Ba sẽ được miễn các yêu cầu kiểm tra, các quan chức cho biết.

Jeff Freitas, chủ tịch Liên đoàn Giáo viên California, cho biết kế hoạch này không đáp ứng mọi tiêu chuẩn mà công đoàn đang t́m kiếm nhưng có tiến bộ so với các kế hoạch trước đó. Việc ưu tiên tiêm vắc-xin cho giáo viên - 10% phân bổ của tiểu bang với tối thiểu 75.000 mỗi tuần - là “một chiến thắng to lớn”, ông nói.
English:
Deal reached to get California children back in classrooms

Most public school classes have not been held in-person since March of last year because of the coronavirus.

March 1, 2021, 2:24 PM EST / Source: Associated Press

SACRAMENTO, Calif. — California’s public schools could tap into $6.6 billion from the Legislature if they return to in-person instruction by the end of March, according to a new agreement announced Monday between Gov. Gavin Newsom and the state’s legislative leaders.

California, the most populous state, has 1,037 public school districts, more than 6.1 million students and about 319,000 teachers.


Most public school classes have not been held in-person since March of last year because of the coronavirus. Many districts have struggled to reach agreements with teachers’ unions on the best way to return students and staff to the classroom.

Newsom, who could face a recall election later this year spurred by his handling of the pandemic, has been at odds with legislative leaders on the best way to encourage school districts to return students to the classroom. California can’t order schools to return to in-person instruction, but state officials can offer a lot of money to those that do.


The agreement sets aside $6.6 billion for schools that return to optional in-person instruction by March 31. The bill is a deal between Newsom, Senate President Pro Tempore Toni Atkins and Assembly Speaker Anthony Rendon, all Democrats. It was confirmed by Atkins’ office. Newsom’s office has scheduled a formal announcement for late Monday morning.

The details of the plan are complicated and were confirmed by two state officials with knowledge of the plan who spoke on condition of anonymity because they were not authorized to speak about it publicly.


California counties are divided up into different coronavirus infection level tiers, with each tier having specific rules about how businesses and other public spaces can operate during the pandemic.

To be eligible for this new money, school districts in regions that fall under the most restrictive level — known as the purple tier — must return to in-person instruction at least through second grade, the officials said.

Districts must also have in-person instruction for special populations of students in all grades, the officials said, including the disabled, foster youth, the homeless, English learners, students without access to technology and students at risk of abuse and neglect.

Districts in the next highest tier, the red tier, must return to in-person instruction for all elementary school grades, plus at least one grade in middle and high school, the officials said.


The money will be distributed through the normal funding method that provides local districts with state money, the officials said, which would ensure more money for schools that serve primarily low-income students. In addition, the officials said districts would get an additional $1,000 for every homeless student they have.

To get the money, districts must meet the requirements by March 31, the officials said. Beginning April 1, for every instructional day school districts do not meet the requirements, the amount of money they are eligible to receive will go down by 1%, the officials said.


The bill would not require all students and staff to be vaccinated before returning to the classroom and it would not require districts to get approval from teachers’ unions before returning, the officials said.

The officials said testing is required for schools in the purple tier. But school districts that have already reopened or have plans to reopen in March would be exempt from testing requirements, the officials said.

Jeff Freitas, president of the California Federation of Teachers, said the plan doesn’t meet every benchmark the union sought but does make progress from prior plans. The prioritization of vaccines for teachers — 10% of the state’s allocation with a minimum of 75,000 per week — is “a huge victory,” he said. Newsom announced the focus on teacher vaccinations last month but the plan writes it into state law.

“The biggest thing I take away from here is that we are providing vaccines for educators,” Freitas said.

The CFT represents 120,000 educators from early childhood to the university system and is one of the unions that represents teachers in Los Angeles and San Francisco public schools.

The union appreciates that the plan does not force any school districts to get back to the classroom, rather it incentives districts to resume in person learning, he said. The combination of real funding, teacher vaccinations and dropping Covid-19 numbers puts the state on a path to returning kids to the classroom, he said.

Bài cùng thể loại : • Gibbs
  R7 Tuyệt Đỉnh Cao Thủ
  Gibbs's Avatar
  Release: 03-02-2021
  Reputation: 64540


  Profile:
  Join Date: Nov 2006
  Posts: 7,741
  Last Update: None Rating: None
  Attached Thumbnails
  Click image for larger version

Name:	6A844087-2B79-4A2C-9495-95D1B91582CE.jpeg
Views:	0
Size:	132.4 KB
ID:	1748842  
  Gibbs_is_offline
  Thanks: 18,755
  Thanked 11,619 Times in 4,376 Posts
  Mentioned: 144 Post(s)
  Tagged: 0 Thread(s)
  Quoted: 379 Post(s)
  Rep Power: 25 Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8
  Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8
  Old 03-02-2021   #2
  thangbomvietnam
   
  R7 Tuyệt Đỉnh Cao Thủ
  Join Date: Jan 2010
  Posts: 6,724
  Thanks: 62
  Thanked 2,674 Times in 1,689 Posts
  Mentioned: 2 Post(s)
  Tagged: 0 Thread(s)
  Quoted: 788 Post(s)
  Rep Power: 19
  thangbomvietnam Reputation Uy Tín Level 7thangbomvietnam Reputation Uy Tín Level 7thangbomvietnam Reputation Uy Tín Level 7
  thangbomvietnam Reputation Uy Tín Level 7thangbomvietnam Reputation Uy Tín Level 7thangbomvietnam Reputation Uy Tín Level 7thangbomvietnam Reputation Uy Tín Level 7thangbomvietnam Reputation Uy Tín Level 7
  Reputation: 30451
  Default

  Phu huynh có con em th́ muốn con em ḿnh trở lại đi học...C̣n giáo viên th́ ko muốn đi dạy...Cái nào đúng đây...
  thangbomvietnam_is_offline   Reply With Quote
  The Following User Says Thank You to thangbomvietnam For This Useful Post:
  Gibbs (03-02-2021)
  Old 03-02-2021   #3
  steve_tiger_03
   
  R2 Kiếm Khách
  Join Date: Apr 2008
  Posts: 86
  Thanks: 11
  Thanked 14 Times in 11 Posts
  Mentioned: 0 Post(s)
  Tagged: 0 Thread(s)
  Quoted: 19 Post(s)
  Rep Power: 14
  steve_tiger_03 Reputation Uy Tín Level 1steve_tiger_03 Reputation Uy Tín Level 1steve_tiger_03 Reputation Uy Tín Level 1
  Reputation: 223
  Default

  Tên thống đốc Newsom không muốn trường công mở lại, mà cho con ḿnh đi học trường tư lại. Tên cầm đầu teacher union cũng muốn đóng cửa trường, nhưng lại cho con đi học trường tư
  steve_tiger_03_is_offline   Reply With Quote
  Reply

  User Tag List

  Thread Tools

  Posting Rules
  You may not post new threads
  You may not post replies
  You may not post attachments
  You may not edit your posts

  BB code is On
  Smilies are On
  [IMG] code is On
  HTML code is On

  Facebook Comments


   
  iPad Tablet Menu

  HOME

  Breaking News

  Society News

  VietOversea

  World News

  Business News

  Other News

  History

  Car News

  Computer News

  Game News

  USA News

  Mobile News

  Music News

  Movies News

  Sport News

  ZONE 1

  ZONE 2

  Phim Bộ

  Phim Lẻ

  Ca Nhạc

  Thơ Ca

  Help Me

  Sport Live

  Stranger Stories

  Comedy Stories

  Cooking Chat

  Nice Pictures

  Fashion

  School

  Travelling

  Funny Videos

  NEWS 24h

  HOT 3 Days

  NEWS 3 Days

  HOT 7 Days

  NEWS 7 Days

  HOT 30 Days

  NEWS 30 Days

  Member News

  Tin Sôi Nổi Nhất 24h Qua

  Tin Sôi Nổi Nhất 3 Ngày Qua

  Tin Sôi Nổi Nhất 7 Ngày Qua

  Tin Sôi Nổi Nhất 14 Ngày Qua

  Tin Sôi Nổi Nhất 30 Ngày Qua
  Diễn Đàn Người Việt Hải Ngoại. Tự do ngôn luận, an toàn và uy tín. V́ một tương lai tươi đẹp cho các thế hệ Việt Nam hăy ghé thăm chúng tôi, hăy tâm sự với chúng tôi mỗi ngày, mỗi giờ và mỗi giây phút có thể. VietBF.Com Xin cám ơn các bạn, chúc tất cả các bạn vui vẻ và gặp nhiều may mắn.


  All times are GMT. The time now is 11:06.
  VietBF - Vietnamese Best Forum Copyright ©2006 - 2021
  User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
  Log Out Unregistered

  Page generated in 0.07613 seconds with 13 queries