USA Cái bực của California mà ai cũng khoái, vừa tiêu pha vừa ném qua cửa sổ mà măi chưa hết tiền - VietBF
 
 
 
News Library Technology Giải Trí Portals Tin Sốt Home

HOME

NEWS 24h

ZONE 1

ZONE 2

Phim Bộ

Phim Lẻ

Ca Nhạc

Go Back   VietBF > Breaking News | Tin Nóng > Breaking News | Tin Sốt


Số bài trả lời (Reply's) : 1   -   Số người đă xem (Viewers) : 1835
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old  United States Of Americ Icon Cái bực của California mà ai cũng khoái, vừa tiêu pha vừa ném qua cửa sổ mà măi chưa hết tiền
Click image for larger version

Name:	californiamoney (1).jpg
Views:	0
Size:	77.7 KB
ID:	1791325   Click image for larger version

Name:	californiamoney (3).jpg
Views:	0
Size:	85.8 KB
ID:	1791326   Click image for larger version

Name:	californiamoney (2).jpg
Views:	0
Size:	54.1 KB
ID:	1791327  
Ngày 15 tháng 5 năm 2021
California sẽ bắt tay vào kỷ nguyên chi tiêu chính phủ đầy tham vọng kể từ thời kỳ bùng nổ vào giữa thế kỷ 20 theo ngân sách do Thống đốc Gavin Newsom đề xuất hôm thứ Sáu, một nỗ lực nhằm giải quyết một số vấn đề khó chịu nhất của tiểu bang với một quỹ tiền vượt qua cả những dự đoán lạc quan nhất.

Danh sách các ưu tiên chi tiêu của thống đốc, dựa vào việc rót tiền mặt bất ngờ dự kiến ​​cuối cùng lên tới 100 tỷ đô la, thật chóng mặt: tiền để mua nhà cho những người vô gia cư, hỗ trợ các doanh nhân, đào tạo công nhân, giáo dục sinh viên và kết nối họ với Internet, sửa chữa các con đường, ngăn chặn cháy rừng và củng cố lưới điện của California.

"This is a generational budget," Newsom nói tại một sự kiện ở Sacramento. “Đây là một ngân sách lịch sử, mang tính chất chuyển đổi. Đây không phải là kinh phí để chơi bóng nhỏ ”.


Không giống như các kế hoạch chi tiêu được xây dựng trong quá khứ của tiểu bang, khoản đầu tư của Newsom t́m cách khắc phục như sự gia tăng dân số bị đ́nh trệ, sự bất b́nh đẳng về chủng tộc và thu nhập gia tăng. Ngân sách táo bạo của ông đề xuất thu được số tiền thuế vượt dự kiến 75 tỷ đô la - phần lớn được trả bởi những người thu nhập cao và phân phối lại cho những người đang vật lộn để leo lên từ dưới cùng.

“Đây là kế hoạch của chúng tôi để đưa California không chỉ đứng vững mà c̣n là California bùng nổ trở lại, một lần nữa, với vị thế xứng đáng là tiểu bang quan trọng nhất - không chỉ ở Hoa Kỳ, mà c̣n là một trong những tiểu bang quan trọng và thống trị nhất." Newsom nói.

Kế hoạch này được hỗ trợ bởi 27 tỷ đô la mà bang sẽ nhận được từ Kế hoạch Giải cứu Mỹ, luật cứu trợ liên bang được Tổng thống Biden kư vào tháng 3. Khoảng một nửa số tiền đó sẽ được sử dụng để giảm bớt những tác động kinh tế của đại dịch, bao gồm 2 tỷ đô la cho các hóa đơn điện nước chưa thanh toán của cư dân và các khoản nhỏ hơn cho những thứ như trả tiền phạt giao thông cho những người California có thu nhập thấp và học phí đại học cho những sinh viên thực hiện công việc t́nh nguyện.

“Đề xuất ngân sách này có lẽ phức tạp hơn bao giờ hết,” Chủ tịch Hội đồng Anthony Rendon (D-Lakewood) nói. “Đó không phải là một nhược điểm. Nó phản ánh phạm vi những điều chúng tôi đang cố gắng hoàn thành ở California. ”


Tiền từ cả nguồn liên bang và tiểu bang sẽ chi trả cho một loạt các sáng kiến ​​mà thống đốc đă đưa ra hồi đầu tuần. Trong một loạt các lần xuất hiện theo phong cách chiến dịch khắp tiểu bang cái mà ông gọi là “Kế hoạch trở lại California”, Newsom hứa sẽ cung cấp các khoản giảm thuế, giảm t́nh trạng vô gia cư, đảm bảo nhiều cơ hội giáo dục hơn cho trẻ nhỏ và những người thuộc các gia đ́nh có thu nhập thấp, đồng thời cung cấp tài trợ cho các doanh nghiệp nhỏ đang gặp khó khăn trong đại dịch COVID-19.

Có thể phải mất một thời gian trước khi những con số mà Newsom nêu ra có thể được đối chiếu hoàn toàn. Thống đốc thường xuyên sử dụng những cách không chính thống để đo lường chi tiêu của chính phủ, gộp các khoản lại với nhau nhiều năm.

Ngân sách do Newsom đề xuất hôm thứ Sáu sẽ chi 267,8 tỷ đô la trong năm tài chính 2021-22, tăng hơn 40 tỷ đô la so với kế hoạch ngân sách của ông được công bố vào tháng Giêng. Chi tiêu bổ sung cho các trường công và tiền gửi lớn hơn trong dự trữ tiền mặt của tiểu bang chiếm khoảng một phần ba mức tăng trưởng.

Các đề xuất chi tiêu lớn lần đầu tiên được tiết lộ hôm thứ Sáu bao gồm lời hứa hỗ trợ 11 tỷ đô la cho giao thông vận tải và 7 tỷ đô la để mở rộng quyền truy cập vào băng thông rộng trên toàn tiểu bang.

Việc thiếu mạng internet chất lượng cao, đáng tin cậy ở các khu vực thu nhập thấp ở các thành phố và các cộng đồng nông thôn đă tạo ra một cảm giác cấp bách mới trong những ngày tồi tệ nhất của đại dịch. Nỗ lực của Newsom sẽ kết hợp tiền của liên bang và tiểu bang, đồng thời tính đến một số mục tiêu mà các nhà lập pháp đảng Dân chủ đặt ra vào đầu năm nay, bao gồm sự cần thiết phải ưu tiên các khu vực chưa được bảo tồn và cập nhật định nghĩa của tiểu bang về tốc độ internet đủ điều kiện băng thông rộng.

Kế hoạch ngân sách cũng cung cấp tiền cho Thế vận hội Olympic 2028 ở Los Angeles và cho cơ sở hạ tầng cần thiết để khuyến khích hơn nữa việc sử dụng các phương tiện không phát thải trên các tuyến đường ở California.

Tiền liên bang sẽ được sử dụng để xóa khoản nợ 950 triệu đô la của bang trong quỹ bảo hiểm thất nghiệp của ḿnh, khoản tiền được chính phủ liên bang vay để trang trải một phần khoản chi trả kỷ lục của California cho các khoản trợ cấp thất nghiệp trong đại dịch.

Ngoài khoản chi tiêu mới đáng kể cho các trường K-12, ngân sách của Newsom cũng cung cấp nhiều hơn cho các trường đại học ở California. Đề xuất bao gồm cắt giảm mạnh chi phí nhà ở cho sinh viên và nỗ lực bổ sung để giảm giá sách giáo khoa. Tài trợ cho Đại học California sẽ được tăng thêm 302 triệu đô la trong năm học tới, với mức tăng 299 triệu đô la cho các cơ sở trong hệ thống Đại học Bang California.

Bang sẽ dành 2 tỷ đô la trong ngân sách của Newsom cho các nỗ lực chuẩn bị ứng phó với t́nh huống khẩn cấp và cháy rừng, bao gồm các chương tŕnh pḥng ngừa và mua thiết bị chữa cháy mới - thúc đẩy cam kết của thống đốc và các nhà lănh đạo lập pháp vào tháng trước.

California cam kết chi 12 tỷ USD để giải quyết vấn đề người vô gia cư - một trong những khoản hỗ trợ lớn nhất từng được đưa ra để giải quyết vấn đề đang ngày càng nhức nhối này.

Thống đốc G.Newsom cho biết, trong số 12 tỷ USD này, 7 tỷ USD sẽ được sử dụng để mua thêm nhà ở tạm thời theo "Dự án Roomkey"- một chương tŕnh mà nhà nước cung cấp tiền cho các thành phố và các quận để thuê pḥng, khách sạn cho những người vô gia cư.

Khoản tiền 1,75 tỷ USD khác sẽ được chi để xây dựng những ngôi nhà với giá cả phải chăng; 450 triệu USD để giải quyết t́nh trạng vô gia cư của sinh viên cùng 150 triệu USD để ổn định và tái định cư cho những người tạm trú trong “Dự án Roomkey”.

Tháng trước, Thẩm phán khu vực David Carter đă yêu cầu thành phố Los Angeles t́m nơi trú ẩn cho khoảng 4.500 người sinh sống trên các đường phố của khu phố Skid Row, một trong những nơi có mật độ người vô gia cư cao nhất ở Mỹ.


SACRAMENTO — California would embark on the most ambitious era of government spending since its boom times of the mid-20th century under the budget proposed Friday by Gov. Gavin Newsom, an effort aimed at tackling some of the state’s most vexing problems with a bonanza of tax dollars surpassing even the most optimistic predictions.
The governor’s list of spending priorities, which rely on a surprise cash infusion spread over several years that is projected to ultimately top $100 billion, is dizzying: money to house those who are homeless, support entrepreneurs, train workers, educate students and connect them to the internet, fix roadways, prevent wildfires and strengthen California’s power grid.

“This is a generational budget,” Newsom said at an event in Sacramento. “This is a historic, transformational budget. This is not a budget to play small ball.”

Unlike spending plans crafted during the state’s halcyon past, crafted to plan for what was on the horizon, Newsom’s multiyear investment seeks to fix what is broken as population growth has stalled and race and income inequities have risen. His audacious budget proposes to scoop up an excess of tax dollars — expected to surpass $75 billion — largely paid by those at the top of the socioeconomic ladder and redistribute them to those struggling to climb up from the bottom.

“This is our plan to get California not only back on its feet, but California roaring back, once again, in its rightful status as the most essential, dominant state — not only in the United States, but one of the most essential and dominant economies anywhere else in the world,” Newsom said.

The plan is buttressed by $27 billion the state will receive from the American Rescue Plan, the federal relief law signed by President Biden in March and available for a variety of expenses through the end of 2024. About half of that money would be used to lessen the economic impacts of the pandemic, including $2 billion for residents’ unpaid utility bills and smaller amounts for things such as paying off traffic fines for low-income Californians and college stipends for students who perform volunteer work.

“This budget proposal is perhaps more complex than ever,” Assembly Speaker Anthony Rendon (D-Lakewood) said. “That is not a downside. It reflects the scope of things we are trying to accomplish in California.”

Money from both federal and state sources would pay for a variety of initiatives the governor rolled out earlier in the week. In a series of campaign-style appearances across the state selling what he called a “California Comeback Plan,” Newsom promised to provide tax rebates, reduce homelessness, ensure more educational opportunities for young children and those from low-income families, and provide new grants to small businesses struggling amid the COVID-19 pandemic.

It could be some time before the numbers outlined by Newsom can be fully reconciled. The governor frequently uses unorthodox ways to measure state spending, lumping together dollar amounts that span multiple years. His heralded infusion of $100 billion in new economic assistance, for example, will not be fully accrued to the budget year that begins on July 1. And some spending would rely on whether lawmakers take budget action in the years to come.

Measured more traditionally, the budget proposed Friday by Newsom would spend $267.8 billion in the 2021-22 fiscal year, an increase of more than $40 billion from his budget plan unveiled in January. Additional spending on public schools and larger deposits in the state’s cash reserves make up about one-third of the growth.

Large spending proposals revealed for the first time Friday included a promise of $11 billion for transportation funding and $7 billion to expand access to broadband across the state.

The lack of reliable, high-quality internet in low-income areas in cities and rural communities alike took on a new sense of urgency during the worst days of the pandemic. Newsom’s effort would blend federal and state dollars and take into account some of the goals set by Democratic lawmakers earlier this year, including the need to prioritize unserved regions and update the state’s definition of broadband-eligible internet speeds.

On transportation, the governor’s budget embraces existing plans to tap more of the bonds approved by voters in 2008 to build high-speed rail, even though the project is still in search of funding to be fully completed. The budget plan also provides money for the 2028 Olympic Games in Los Angeles and for infrastructure needed to further encourage the use of zero-emission vehicles on California roadways.

Federal dollars would be used to erase $950 million of the state’s debt in its unemployment insurance fund, money borrowed from the federal government to cover a portion of California’s record payout of jobless benefits during the pandemic.

Beyond sizable new spending on K-12 schools, Newsom’s budget also offers more for California’s college students. The proposal includes a sharp cut in the cost of student housing and additional efforts to lower the cost of textbooks. Funding for the University of California would be boosted by $302 million in the coming academic year, with a $299-million increase for campuses in the California State University system.

The state would set aside $2 billion under Newsom’s budget for wildfire and emergency preparedness efforts, including prevention programs and the purchase of new firefighting equipment — boosting the commitment the governor and legislative leaders made last month.

Critics of the Democratic governor have questioned his sudden support for so many high-profile government programs, alleging his motivations are less about good public policy than unabashed politics. Newsom, who faces a recall election this fall when voters could remove him from office before the end of his term, was accused by Republican challengers this week of pandering to voters with billions of dollars in handouts.

Backers of the effort to oust Newsom derided the governor’s plan to offer tax rebates as “recall refunds” and state GOP officials argued that the budget choices were mostly a reflection of the governor’s desire to keep his job.


While Newsom’s budget includes a panoply of far-reaching proposals, it offered no such sweeping assistance in solving two of the most talked-about issues of the past year. The spending plan does not include sizable new funding for public health across the state, largely relying on what’s already been spent, even though counties have seen their operations stretched beyond capacity and have urged lawmakers to rethink a system overlooked for decades.

“This is a missed opportunity for investment in public health,” said Kat DeBurgh, executive director of the Health Officers Assn. of California. “California’s local health departments have been losing staff since the great recession, and funds are needed now to make sure California is protected from disease going into the future.”

The budget also doesn’t include significant funding to reimagine the state’s beleaguered unemployment assistance operations. Instead, Newsom’s proposal offers smaller augmentations including $21 million to improve access for non-English speakers;, $11.4 million for staff to help people, especially those without computers, file benefit claims; $11 million to develop a direct deposit system for providing benefits, rather than using debit cards that are subject to fraud; and $11.8 million for modernizing the Employment Development Department’s information technology systems.

Few, if any, California budgets have been crafted under such extraordinary circumstances. Forecasters feared last spring that the COVID-19 pandemic would collapse tax revenues, possibly crippling public schools and essential safety net services. But the state’s wealthiest residents — who in some years provide half of all income tax revenues — were largely spared from the economic crisis and paid hefty taxes on a year of sizable capital gains from stocks and other investments.

The governor’s budget presentation sets in motion what has historically been a month of intense negotiations with the Legislature over a final spending plan, which lawmakers must approve by June 15. Members of the two legislative houses have their own priorities — hundreds of budget requests have been submitted in the state Senate and Assembly in recent weeks.

Newsom is likely to be pressured by Democratic legislators to remove all citizenship requirements for full coverage under Medi-Cal, the state’s healthcare program for low-income residents. The budget plan expands full access to anyone over age 60 beginning next spring, regardless of immigration status. But Democrats want all adults covered, an action that legislative budget analysts said earlier this month could run $2 billion a year.

Bài cùng thể loại : • Gibbs
  R7 Tuyệt Đỉnh Cao Thủ
  Gibbs's Avatar
  Release: 05-15-2021
  Reputation: 65572


  Profile:
  Join Date: Nov 2006
  Posts: 7,890
  Last Update: None Rating: None
  Attached Thumbnails
  Click image for larger version

Name:	californiamoney (1).jpg
Views:	0
Size:	77.7 KB
ID:	1791325   Click image for larger version

Name:	californiamoney (3).jpg
Views:	0
Size:	85.8 KB
ID:	1791326   Click image for larger version

Name:	californiamoney (2).jpg
Views:	0
Size:	54.1 KB
ID:	1791327  
  Gibbs_is_offline
  Thanks: 18,881
  Thanked 11,775 Times in 4,454 Posts
  Mentioned: 144 Post(s)
  Tagged: 0 Thread(s)
  Quoted: 390 Post(s)
  Rep Power: 25 Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8
  Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8Gibbs Reputation Uy Tín Level 8
  The Following 2 Users Say Thank You to Gibbs For This Useful Post:
  FitnessUSA (05-15-2021), meyeucon (05-16-2021)
  Old 05-15-2021   #2
  FitnessUSA
  FitnessUSA's Avatar
   
  R3 Hảo Kiếm Khách
  Join Date: Nov 2020
  Posts: 207
  Thanks: 71
  Thanked 327 Times in 130 Posts
  Mentioned: 2 Post(s)
  Tagged: 0 Thread(s)
  Quoted: 48 Post(s)
  Rep Power: 1
  FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6
  FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6FitnessUSA Reputation Uy Tín Level 6
  Reputation: 15494
  Default

  Golden State tên gọi rất đúng nghĩa của nó. Bravo Newsom.
  FitnessUSA_is_offline   Reply With Quote
  The Following User Says Thank You to FitnessUSA For This Useful Post:
  Gibbs (05-15-2021)
  Reply

  User Tag List

  Thread Tools

  Facebook Comments


   
  iPad Tablet Menu

  HOME

  Breaking News

  Society News

  VietOversea

  World News

  Business News

  Other News

  History

  Car News

  Computer News

  Game News

  USA News

  Mobile News

  Music News

  Movies News

  Sport News

  ZONE 1

  ZONE 2

  Phim Bộ

  Phim Lẻ

  Ca Nhạc

  Thơ Ca

  Help Me

  Sport Live

  Stranger Stories

  Comedy Stories

  Cooking Chat

  Nice Pictures

  Fashion

  School

  Travelling

  Funny Videos

  NEWS 24h

  HOT 3 Days

  NEWS 3 Days

  HOT 7 Days

  NEWS 7 Days

  HOT 30 Days

  NEWS 30 Days

  Member News

  Tin Sôi Nổi Nhất 24h Qua

  Tin Sôi Nổi Nhất 3 Ngày Qua

  Tin Sôi Nổi Nhất 7 Ngày Qua

  Tin Sôi Nổi Nhất 14 Ngày Qua

  Tin Sôi Nổi Nhất 30 Ngày Qua
  Diễn Đàn Người Việt Hải Ngoại. Tự do ngôn luận, an toàn và uy tín. V́ một tương lai tươi đẹp cho các thế hệ Việt Nam hăy ghé thăm chúng tôi, hăy tâm sự với chúng tôi mỗi ngày, mỗi giờ và mỗi giây phút có thể. VietBF.Com Xin cám ơn các bạn, chúc tất cả các bạn vui vẻ và gặp nhiều may mắn.
  Welcome to Vietnamese American Community, Vietnamese European, Canadian, Australian Forum, Vietnamese Overseas Forum. Freedom of speech, safety and prestige. For a beautiful future for Vietnamese generations, please visit us, talk to us every day, every hour and every moment possible. VietBF.Com Thank you all and good luck.


  All times are GMT. The time now is 03:54.
  VietBF - Vietnamese Best Forum Copyright ©2006 - 2021
  User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
  Log Out Unregistered

  Page generated in 0.11396 seconds with 13 queries